Domov seniorů Dačice za 110 milionů. Bude sloužit 73 klientům

Hejtmanka Stráská otevřela nový Domov seniorů Dačice za 110 milionů. Bude sloužit 73 klientům, kteří se sem stěhují z nevyhovujících Budíškovic


Třicet tři jednolůžkových a 20 dvoulůžkových pokojů pro 73 klientů. Moderní zázemí i služby odpovídající standardům 21. století. Tak vypadá nový Domov seniorů Dačice za zhruba 110 milionů korun, který zahájí provoz ve středu 19. září. Během jeho slavnostního otevření v pondělí 17. září to řekla hejtmanka Ivana Stráská s tím, že zřizovatelem zařízení i investorem stavby je kraj.

Klienti se do objektu v areálu dačické nemocnice přestěhují z nedalekého Domova seniorů Budíškovice, jehož prostory v tamním zámečku jsou pro poskytování těchto služeb již nevyhovující. „Mottem kraje v rámci poskytování služeb pro seniory je důstojné stáří. Proto jsme se rozhodli přestěhovat do Dačic klienty z Budíškovic, kde měli k dispozici vícelůžkové pokoje, tudíž jim absolutně chybělo soukromí. A ani další zázemí neodpovídalo trendům doby. Věřím, že toto krásné a pro ně důstojné prostředí ocení,“ vysvětlila Stráská.

Další na řadě je například Horní Stropnice

Podle náměstka hejtmanky pro věci sociální Zdeňka Dvořáka podává kraj tímto krokem pomocnou ruku naší starší generaci, která je stále početnější a bez pomoci se zkrátka neobejde. „Letos jsme po Kaplici otevřeli již druhý domov pro seniory a v budoucnu připravujeme další tři. Například v Horní Stropnici,“ nastínil Dvořák.

Ředitel Domova seniorů Dačice Jiří Blížil pak dodal, že tu získají azyl všichni klienti, kteří dosud obývali objekt v Budíškovicích. „Od 1. ledna 2019 tu navíc vznikne denní stacionář pro seniory s kapacitou 10 míst,“ řekl Blížil a poděkoval kraji a všem ostatním, kteří se na vybudování Domova podíleli.

Stavba začala v lednu 2017 a přibližně 60 milionů z celkové částky činila dotace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.09.2018 19:48




0 +
 

Hlavní zprávy