JCCR nabízí nové tematické cyklomapy pro turisty na jihu Čech

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) nabízí bohatý výběr materiálů pro turisty na webu www.jiznicechy.cz, včetně cyklomap, pěších tras, brožur pro vozíčkáře a tematických průvodců.


Jestliže plánujete výlet do jižních Čech a hledáte inspiraci na trasy a aktivity, Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) má pro vás perfektní řešení. Na jejich webové stránce www.jiznicechy.cz naleznete více než stovku různých materiálů a brožur ke stažení, které pokrývají širokou škálu turistických zálib.

Mezi nejnovější přírůstky patří tematické cyklomapy, které jsou skvělým zdrojem tipů na dálkovou, rodinnou či zážitkovou cykloturistiku. Ovšem nezapomeňte také na pivní a vodácké stezky, které mohou být zajímavým zpestřením vašich výletů.

Pokud jste ještě nerozhodnuti, kam přesně vyrazit, nebo máte jen mlhavou představu o trase, web JCCR vám poskytne nejen praktickou pomoc, ale také inspiraci. Brožury, které jsou k dispozici v tištěné podobě hlavně na infocentrech, naleznete kompletně online ke stažení.

Rozmanité materiály zahrnují edici 'Památky v jižních Čechách', motoprůvodce, návrhy na aktivní dovolenou i trasy pro seniory na elektrokolech. Brožury pro vozíčkáře, židovské památky, rybářské zážitky nebo lázně a relaxace mohou být také součástí vašich plánů.

Tematická rozdělení zaručí, že si najdete přesně to, co potřebujete. K dispozici jsou například vodácké mapy Vltavy a Otavy, pivní stezky, přehled rozhleden nebo znovuzrozené památky. Turisté, kteří upřednostňují pěší a cyklistické trasy, si rovněž přijdou na své.

Pro cyklisty jsou Jižní Čechy dlouhodobě velkým lákadlem. Nové tematické cyklomapy jsou zaměřené na různé typy cykloturistiky od dálkové přes rodinnou po zážitkovou. Velmi populární jsou také trasy z evropské sítě cyklotras EuroVelo 13, konkrétně úseky přes Šumavu, Lipensko, Novohradské hory a Českou Kanadu.

Pouze pro pěší turisty je připraveno 33 různých zpracovaných tras napříč regionem. 'Brožury a mapy jsou u návštěvníků stále oblíbené a také užitečné. Aktuálně jsou novinkou tematické cyklomapy, ve kterých si každý najde své. To platí také pro brožury s pěšími výlety. Všechny naše materiály nabízíme snadno a volně ke stažení online,' potvrzuje Petr Soukup, ředitel JCCR.

Celkový počet materiálů vydaných JCCR čítá již přes stovku a mnoho z nich je k dispozici i v různých jazykových mutacích. Angličtina a němčina jsou samozřejmostí, avšak například edice 'Jižní Čechy perla České republiky' je k dispozici až v devíti jazycích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy