Biskup požehnal zvláštní várce Budějovického Budvaru a to letos již po šesté

České Budějovice, 15. září 2022 – Ve středu 14. září v Budějovickém Budvaru požehnal zvláštní várce světlého ležáku Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Učinil tak v rámci tradiční charitativní akce pivovaru, kdy výtěžek z prodeje této várky poputuje Diecézní charitě České Budějovice. Letos již po šesté. Pro charitativní účely se touto cestou v minulosti podařilo vybrat již bez mála 1 mil. korun.


„Tato akce nám umožňuje propojit to, co máme rádi, vaření piva, s dobrým úmyslem. A to k Vánocům, kdy je požehnaný ležák prodáván, určitě patří,“ uvádí Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Charitativní ležák se vaří dle stejné osvědčené receptury jako Budweiser Budvar Original, který je vlajkovou lodí národního pivovaru od samého počátku. Akt žehnání probíhá v okamžiku, kdy je várka čerstvě dovařena. Ta následně putuje do ležáckého sklepa, kde týdny zraje.

„Várku pečlivě sleduje výrobní tým, a to až do plnění lahví, které ručně zabalí dobrovolníci. Finální výtěžek je výsledkem práce všech, kteří při jeho výrobě přidali ruku k dílu a pomohli, jako každý rok, dobré věci,“ uvádí sládek Budějovického Budvaru Adam Brož.

Prodej ležáku bude probíhat tradičně v období Vánoc a letos bude k dostání pouze v lahvovém balení. Budějovický Budvar chce skrze to podpořit myšlenku, že požehnaný ležák patří na vánoční stůl.

„Věřím, že speciální várka ležáku, kterou dnes žehnám, přinese radost všem, kteří ji budou pít. Ať už těm, kteří dostanou láhev ležáku darem nebo těm, kteří ji někomu jako dárek koupí,“ uvedl Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický.

Dárkové balení také tradičně poputuje do Vatikánu jako dar Svatému otci papeži Františkovi.


Zdroj: TZ BUDĚJOVICKÝ BUDVAR, N.P.
Poznámka redakce: milovníkům piva doporučujeme navštívit pivní lázně v Nepomuku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.11.2022 09:31




10 +
 

Hlavní zprávy