Čínský gigant Nobo otevře továrnu v Českých Budějovicích

Čínská firma Nobo Automotive Systems plánuje otevřít výrobní závod v Českých Budějovicích. Zpočátku zaměstná 30 lidí, s cílem dosáhnout přes 500 zaměstnanců do roku 2027. Firma bude vyrábět a montovat autosedačky.


Společnost Nobo Automotive Systems plánuje v Českých Budějovicích otevřít nový výrobní závod. Hotovost by měla být dosažena v prosinci, kdy si prostory pronajme firma Nobo Automotive. Zpočátku se očekává zaměstnání přibližně 30 lidí, ale na přelomu let 2026 a 2027 by měl počet zaměstnanců narůst na více než 500. Tuto informaci uvedl generální manažer společnosti Nobo Automotive Systems Czech Republic, Robert Mačka.

'Tento projekt v Českých Budějovicích je první pomyslnou značkou na mapě Evropy pro společnost Nobo. Projekt výroby autosedaček je velmi komplexní, jelikož neplánujeme být pouze montovnou, ale plnohodnotným výrobním závodem. Kromě kompletace sedaček budeme také vyrábět jednotlivé části tohoto prémiového produktu, a tím vytvářet přidanou hodnotu,' doplnil Mačka. Firma plánuje využít výrobní halu o rozloze 26 550 metrů čtverečních a pro kanceláře téměř 3 tisíce metrů čtverečních.

Společnost Nobo Automotive Systems, která se sídlem v Číně, dodává interiéry, exteriéry, sedadla a elektroniku pro automobily po celém světě. Její česká dceřiná společnost byla založena loni v prosinci a je zapsána v obchodním rejstříku.

'Naši čínští partneři k nám přinášejí byznys a budou v České republice vyrábět sedačky do ikonických německých automobily BMW. To, že Číňani v Česku vyrábějí autosedačky pro Němce, se může zdát paradoxní, ale je to pragmatický krok, který může zlepšit vztahy mezi národy a státy,' uvedl starosta Boršova nad Vltavou Jan Zeman.

V loňském listopadu byla v průmyslovém parku v Boršově nad Vltavou již postavena jedna výrobní hala pro firmu Taconova Production, která vyrábí oběhová čerpadla. Celý průmyslový park se nachází asi 70 kilometrů od německých hranic, přibližně 4,8 kilometrů od budoucí dálnice D3 a v blízkosti letiště České Budějovice. Podle Veroniky Zachy z Garbe Czech Republic nabízí park ideální podmínky pro menší podniky i nadnárodní společnosti.

Garbe Industrial Real Estate, která průmyslový park provozuje, se věnuje poskytování služeb pro dopravní, logistický a výrobní průmysl více než 30 let. Firma spravuje pronajímatelné prostory o rozloze kolem 5 milionů metrů čtverečních a jejich celková hodnota činí přibližně 9,5 miliardy eur.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy