Drogy za volantem a řídítky

České Budějovice - Muž byl během deseti dnů opakovaně zastaven pod vlivem návykové látky.




Velmi často vás informujeme o řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu. V posledních měsících se však zvyšuje i počet mužů a žen, kteří bohužel usednou za volant pod vlivem omamně psychotropních látek. Tak tomu bylo i několika případech v krajském městě koncem srpna a v těchto dnech.

Například včera suchovrbenští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 32letému muži z regionu, který byl koncem srpna 2024 nad ránem zastaven na českobudějovické Okružní ulici, při řízení osobního motorového vozidla Škoda Fabia. „Hlídkaři“ ho vyzvali k provedení testu na přítomnost OPL, kdy tester Drug Wipe 5+ vykázal pozitivní výsledek. Na výzvu se dotyčný ve zdravotnickém zařízení podrobil odběru biologického materiálu. Po pár týdnech byl policistům zaslán výsledek rozboru krevního séra – více jak 700 ng/ml metamfetaminu.

Zároveň byl stejný muž zastaven po deseti dnech na Mánesově ulici, kdy tentokrát řídil ve večerní době malý motocykl asijské výroby, a provedeným testem na OPL jsme zjistili pozitivní výsledek. Ze zdravotnického zařízení byl zaslán znalecký posudek s nižším obsahem drog, než v prvním případu.

Oba případy jsou realizovány formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že do dvou týdnů bude muž potrestán u okresního soudu.



por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. září 2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
27.09.2024 11:26



0 +
 

Hlavní zprávy