Mladí baribalové Chandler a Joey dorazili do ZOO Tábor

V článku se píše o příchodu mladých baribalů Chandlera a Joeyho do ZOO Tábor. Ošetřovatelé a veterinární lékař Martin Pán se postarali o jejich bezpečný přesun. Medvědi mají nový prostorný výběh s dvěma vášemi, kde budou moct nocovat i zimovat.


Na dlouho očekávaný příchod mladých baribalů se v Táboře připravovala celá parta ošetřovatelů. Jejich úkolem bylo zajistit bezpečný přesun šelem do nového domova. K celému procesu se připojil také veterinární lékař Martin Pán, který podotkl: „Nejvíce rizikové jsou fáze nakládání a vykládání. Samotný převoz bývá relativně klidný, protože zvířata jsou v temnu a nemají důvod k nadměrnému stresu.“

ZOO Tábor připravila pro medvědí sourozence prostorný výběh, který je vybaven dvěma vášemi. „Mohou si vybrat, zda budou chtít nocovat a zimovat spolu, nebo každý zvlášť. Na základě zkušeností s našimi medvědy hnědými předpokládáme, že zůstanou společně,“ sdílí vedoucí ošetřovatelka Eva Nemravová.

Chandler a Joey, jak se mladí baribalové jmenují, byli na přivítanou odměněni čerstvou zeleninou a ovocem. Poté se mohli vydat na průzkum svého nového domova. „Jejich ubikace jsou dostatečně vystlané, aby se mohli pohodlně zahrabat. Pocit bezpečí, útulnosti a sucha je pro ně velmi důležitý,“ dodává ošetřovatelka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy