Na letiště bude přes Vltavu jezdit trolejbus

Plánuje se zavedení trolejbusové linky na českobudějovické letiště, která povede přes nový most přes řeku Vltavu. Stavba mostu má začít v roce 2026. Nová linka usnadní cestování na letiště a zlepší dopravní situaci, což bude přínosem pro místní obyvatele i podniky.


Cestování na českobudějovické letiště se v blízké budoucnosti může stát mnohem pohodlnějším. Podle informací jihomoravského hejtmana Martina Kuby se plánuje zavedení trolejbusové linky, která má vést přes nový most přes řeku Vltavu.

Vedení Jihočeského kraje zamýšlí zahájit stavbu mostu propojujícího řeku Vltavu a letiště již v roce 2026. Trolejbusová linka projíždějící po této nové infrastruktuře by měla zásadně zlepšit dopravní dostupnost letiště, které se v současné době obsluhuje autobusy. Tyto spoje vyjíždějí z nádraží a odhadovaný čas jízdy je poměrně dlouhý.

Předpokládá se, že nový most nejenže usnadní cestování na letiště, ale také odlehčí ruch ve směru od Českého Krumlova do jižních částí Českých Budějovic. Zlepšení dopravní situace bude rovněž přínosem pro místní obyvatele a podniky v této oblasti.

Letiště České Budějovice, které nedávno přešlo na celoroční provoz, má ve svých plánech odbavit v tomto roce desetitisíce pasažérů. Tato významná modernizace přístupu na letiště by tedy znamenala velký krok vpřed pro celé jižní Čechy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy