Nemocnice Písek získala Diamantový status za péči o pacienty s mrtvicí

Nemocnice Písek již potřetí získala Diamantový status ESO Angels za prvotřídní péči o pacienty s mrtvicí. Ocenění garantuje rychlou diagnózu a léčbu, což zvyšuje šanci pacientů na návrat do normálního života. Tým vedený Robertem Rezkem a Karlem Bechyně poskytuje nadstandardní péči, která začíná na urgentním příjmu.


Nemocnice Písek už potřetí obhájila Diamantový status ESO Angels, který uděluje Evropská organizace pro mrtvici (ESO) za prvotřídní iktovou péči. Ocenění garantuje co nejrychlejší postup diagnostiky i léčby, které jsou rozhodující v úspěchu péče o pacienty s mrtvicí. Jinými slovy: pokud jsou hospitalizováni v písecké nemocnici, mají velkou šanci na návrat do běžného života bez vážných následků.

Certifikát nejvyšší kvality péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou a jinými cévními onemocněními mozku za rok 2023 obdržela nemocnice v uplynulých dnech. Ocenění, které poprvé získala za rok 2021, například garantuje, že minimálně polovině pacientů s mrtvicí, kterou ve většině případů způsobuje ucpání mozkové tepny, bude co nejrychleji od přijetí podána injekce s lékem na rozpouštění krevní sraženiny. Co nejrychlejší postup při diagnostice a léčbě hraje klíčovou roli v úspěchu péče o iktové pacienty.

„Ocenění Angels je vizitkou dlouhodobého společného úsilí v písecké nemocnici. Svědčí o kvalitní nepřetržité činnosti radiologů, kteří pacienty velmi rychle vyšetřují, a zároveň o nadstandardní péči neurologů. Tým lidí kolem vedoucího lékaře Iktového centra Roberta Rezka a primáře Neurologického oddělení Karla Bechyně dává nemocným co nejlepší šanci na vysokou kvalitu dalšího života,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Písecká nemocnice pečuje o pacienty s mrtvicí prostřednictvím urgentního příjmu. Ten zavedla v roce 2016 a okamžitě se zařadila mezi tuzemskou špičku v rychlosti zákroku. „Jakmile lékař zdravotnické záchranné služby diagnostikuje cévní mozkovou příhodu, zavolá na takzvaný iktový telefon do naší nemocnice, který u sebe nosí aktuálně sloužící neurolog. Ten se okamžitě poté dostaví na urgentní příjem našeho iktového centra, kam záchranka pacienta přiveze. Následuje rychlé laboratorní, neurologické a CT vyšetření mozku a mozkových cév. Během řádově minut je tak zjištěn stav a rozsah mozkové příhody. Neurolog pak může navrhnout a zahájit cílenou léčbu, na které se často podílejí také další odborníci, a to okamžitě,“ vysvětlil podstatu urgentního příjmu Robert Rezek, vedoucí lékař píseckého iktového centra.

Doporučení redakce: Sháníte-li kvalitní a spolehlivé dezinfekční prostředky ANIOS - STÉRIDINE - GARCIN, podívejte se na stránky s kvalitní dezinfekcí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy