Odešel na houby a nevrátil se

Písek – Srlín – Senior odešel na houby, do setmění se však nevrátil a rodina se obrátila na policisty.




Ve čtvrtek 26. září proběhla rozsáhlá pátrací akce po seniorovi (1937), který odjel kolem jedné odpoledne na houby, do setmění se však nevrátil. Bohužel u sebe neměl mobilní telefon. Krátce po devatenácté hodině přijali policisté oznámení o pohřešování osoby, do akce se zapojilo na padesát osob, policisté, policejní psovodi, profesionální i dobrovolní hasiči, rodina i další dobrovolníci. Nejprve propátrávali okolí místa, kde nalezli odstavené vozidlo. Pokračovali dále v lokalitě kolem říčky Smutná. Ze vzduchu seniora hledal také policejní vrtulník. Po čtyřhodinovém pátrání v těžkém terénu a za hustého deště uslyšeli v rojnici pískání.

Důchodce špatně slyší, proto nejprve na volání pátrajících, kteří zaslechli ze tmy pískání, nereagoval. Opakovaně se však snažil upozornit na sebe, zaregistroval světla baterek, a tak se kolem půlnoci ve vysílačkách ozvala ta nejlepší informace. Senior nalezen! Muž byl podchlazený, ale komunikoval.

Vypátraného seniora si převzala zdravotnická záchranné služba.

Pátrání mělo šťastný konec, opět se však obracíme na širokou veřejnost a především seniory, aby nezapomínali na důležitá bezpečnostní pravidla. Pokud vyrážíte například na houby, procházku, dejte příbuzným, sousedům či známým informaci, kam jdete. Nezapomínejte ani na nabitý mobilní telefon, pití a něco k jídlu.



por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

27. září 2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
27.09.2024 08:46



0 +
 

Hlavní zprávy