Oprava přejezdu u Kaplice blokuje hlavní tah na Rakousko

V Kaplici probíhá oprava železničního přejezdu na hlavním tahu z Českých Budějovic na Rakousko, což komplikuje dopravu. Řidiči musí využívat objízdné trasy, přičemž nákladní vozidla mají delší trasy přes lipenskou přehradu. Opravy potrvají do 28. května a celkové náklady činí 19,5 milionu korun.


V Kaplici – nádraží na hlavní silnici spojující České Budějovice a hraniční přechod s Rakouskem v Dolním Dvořišti – probíhá oprava poničeného železničního přejezdu. Tato důležitá dopravní spojnice je proto uzavřena a řidiči musí využívat objízdné trasy.

Obvykle rušný železniční přejezd je nyní uzavřen, a tak vozidla musí využívat určené objížďky. Pro nákladní vozidla nad dvacet tun je zajištěna delší trasa vedoucí mimo jiné kolem lipenské přehrady a přes Černou v Pošumaví. Menší vozy do deseti tun mají k dispozici kratší objížďku přes Trhové Sviny.

Přejezd byl poškozen v důsledku intenzivní dopravy. „Je to nepříjemné, ale musíme se s tím smířit. Jsme v regionu na podobné situace zvyklí a těšíme se, že po opravě bude přejezd opět plně funkční,“ sdělil místostarosta Kaplice Pavel Svoboda (Kaplice společně).

Od 13. května bude doprava řízena kyvadlově, což by mělo trvat do 28. května. Poté bude následovat poslední etapa oprav, o jejímž průběhu bude Ředitelství silnic a dálnic průběžně informovat. Celkové náklady na stavební práce činí 19,5 milionu korun bez DPH.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024