Památky na jihu Čech zaznamenaly pokles návštěvnosti, zájem však zůstává značný

Letní měsíce přilákaly na jihočeské státní památky téměř 350 tisíc návštěvníků. Ačkoliv je to meziročně o 12 procent méně, zájem zůstává výrazný. Nejvíce zasáhl pokles zámek Červená Lhota, který navštívilo o 19 procent méně lidí než loni.


Jihočeské státní památky zaznamenaly během letošního července a srpna přes 344 tisíc návštěvníků, což představuje meziroční pokles o 12 procent. Největší úbytek návštěvnosti postihl zámek Červená Lhota, kam zavítalo o 19 procent méně turistů než v loňském roce.

Za poklesem návštěvnosti stojí především vysoké teploty, které lidi lákaly spíše k vodním aktivitám. Mnoho Čechů navíc letos zvolilo dovolenou v zahraničí, což se na statistikách rovněž projevilo. Svojí roli sehrála i aktuální ekonomická situace, která mohla ovlivnit cestovní plány lidí.

Zámek Hluboká zůstává největším tahounem turismu na jihu Čech, přestože letos přilákal přes 86 tisíc návštěvníků, což je o více než 12 procent méně než loni. Český Krumlov pak přivítal přes 81 tisíc turistů, a zámek v Jindřichově Hradci se stal třetí nejnavštěvovanější památkou v kraji.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy