Slané bazény přinášejí řadu výhod

Slané bazény, které využívají solonizační jednotky k výrobě chloru z rozpuštěné soli, mají oproti klasickým chlorovým bazénům několik výhod. V tomto článku se na tyto výhody podíváme


Nižší koncentrace chloru pro jemnější vodu

Slané bazény mají nižší koncentraci chloru ve srovnání s tradičními chlorovými bazény. To znamená, že voda je méně agresivní k pokožce, očím a vlasům. Mnoho lidí si všimne, že voda v slaném bazénu je jemnější a méně dráždivá.

Příjemnější pocit z vody

Voda v slaném bazénu má nižší slanost než mořská voda, obvykle kolem 3000 ppm, což je asi 1/10 koncentrace mořské vody. Pocit z takové slané vody je pro mnoho lidí příjemnější a méně agresivní než pocit z vody v bazénu s tradičními chlorovými tabletami.

Nižší riziko podráždění

Klasické chlorové bazény mohou způsobovat podráždění kůže a očí kvůli vysokým koncentracím chloru a přítomnosti chloraminů. Slané bazény mají nižší riziko tvorby chloraminů, což vede k menšímu riziku podráždění.

Snadnější údržba

Solní chlorinátory automaticky generují chlor, což snižuje potřebu pravidelného přidávání chlorových tablet nebo kapalného chloru. Tento systém udržuje konzistentní úroveň chloru a vyžaduje méně manuálního zásahu. Údržba slaných bazénů je tedy snazší.

Menší použití chemikálií

Vzhledem k tomu, že chlor je generován elektrolytickým procesem, je zapotřebí celkově méně chemikálií pro údržbu vody. Zahrnuje to chlor i další chemikálie potřebné k úpravě vody v tradičních bazénech.

Příjemnější vůně

Tradiční chlorové bazény mohou mít silný zápach chloru způsobený chloraminy a volným chlorem. Slané bazény mají obecně méně intenzivní chlorový zápach. Voda v slaném bazénu je méně agresivní vůči vybavení bazénu jako jsou plachty, plovoucí pomůcky a obklady, což může vést k delší životnosti těchto komponent.

Ekonomická úspora Ačkoliv počáteční investice do solního chlorinátoru může být vyšší, v dlouhodobém horizontu mohou slané bazény přinést úspory na chemikáliích a údržbě. Generování chloru chlorinátorem může být ekonomičtější než neustálé dokupování chlorových tablet.

Ekologičtější řešení

Menší potřeba chemikálií a jejich transportu znamená, že slané bazény mají menší ekologickou stopu. Méně chemických přípravků znamená nižší zátěž pro životní prostředí.

Slané bazény nabízejí řadu výhod oproti tradičním chlorovým bazénům - jemnější a příjemnější vodu, snížené riziko podráždění, snadnější údržbu, ekonomickou úsporu a ekologičtější provoz. Tyto výhody činí slané bazény atraktivní volbou pro mnoho majitelů bazénů.

Zdroj fotografie: Freepik.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy