Stavba obchvatu Dasného a Češnovic začne letos

Plánovaná stavba obchvatu obcí Dasný a Češnovice na Českobudějovicku má svého dodavatele. Nový úsek silnice I/20 Pištín - České Vrbné, dlouhý 8,5 km, se začne budovat letos v srpnu nebo září.


Plánovaná stavba obchvatu obcí Dasný a Češnovice na Českobudějovicku již zná svého dodavatele. Nový úsek silnice I/20 Pištín - České Vrbné, jehož délka činí 8,5 kilometru, by se měl začít budovat letošního srpna nebo září. Celý projekt má realizovat konsorcium firem MI Roads, Doprastav a M-SILNICE.

Výkupy pozemků pro stavbu jsou již dokončeny a odhadovaná hodnota projektu bez DPH činí 1,26 miliardy korun. Stavební práce by měly být ukončeny do roku 2027.

Trasa nového obchvatu silnice I/20 povede převážně přes zemědělské oblasti. Aktuální průběh silnice I/20 skrze obce Češnovice a Dasný je podle jihočeského krajského úřadu z hlediska dopravy i vlivu na životní prostředí nevhodný. Cílem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je rozšířit silnici I/20 mezi Pískem a Českými Budějovicemi, aby se zvýšila plynulost provozu. Po dokončení prací budou na tomto úseku tři jízdní pruhy místo současných dvou.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy