Užitečná novinka: web edalnice.cz vás navede na oficiální e-shopy s dálničními známkami v zahraničí

Řidiči, kteří se chystají na cestu do okolních zemí, najdou na internetu užitečnou novinku.


Na státním e-shopu s elektronickými dálničními známkami edalnice.cz přibyl nový rozcestník, který uživatele navede na stránky oficiálních e-shopů okolních zemí. Na nich je možné koupit elektronickou dálniční známku bez dalších dodatečných poplatků.

Odkaz naleznou motoristé na webu edalnice.cz v menu v levém horním rohu. Po rozkliknutí se objeví položka Elektronické dálniční známky ve střední Evropě, která obsahuje odkazy na oficiální e-shopy s dálničními známkami.

„Věříme, že tento odkaz motoristé uvítají, protože je navede na oficiální e-shopy daných zemí, kde nebudou hradit žádné další manipulační poplatky za zprostředkování prodeje, jak tomu bývá často u webů, které mívají zaplacené reklamy v běžných vyhledávačích. Za touto novou funkcionalitou je také snaha o ochranu motoristů mířících do Maďarska, Rakouska, Slovinska či na Slovensko před zbytečně zvýšenými náklady a také snaha o to, aby všechny informace našli na jednom místě,“ řekla Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury, který je správcem systému.

Od spuštění prodeje elektronických dálničních známek na začátku prosince roku 2020 se jich ke konci října letošního roku prodalo 12 657 116 kusů. Nejvíce si motoristé pořídili desetidenních e-známek (5 675 519 kusů), ročních se prodalo 5 622 624 kusů a třicetidenních 1 358 973 kusů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy