Velmi vysoká rychlost v obci

České Budějovice - Řidiči zpomalte!




Dálniční policisté z oddělení Borek „hlídají“ nejen dálniční úsek D3, ale i přilehlé komunikace, které v podstatě slouží jako objízdné trasy podél zmíněné rychlostní komunikace. V úterý 27. srpna 2024 se během brzkého rána i v podvečer zaměřili na silnici II/603 mezi Ševětínem a Českými Budějovicemi.

Před pátou hodinou ráno prováděli dopravní kontrolu v obci Vitín, kde v intravilánu (uvnitř obce) prostřednictvím policejního radaru změřili rychlost jízdy osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, kdy jeho řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost jízdy o bezmála 100 %, po odečtu, 98 km/h. Řidič byl zastaven a policisté mu po kontrole potřebných dokladů zadrželi řidičský průkaz.

Další problém překročením nejvyšší povolené rychlosti v jízdě uvedená hlídka zaznamenala po 19:00 hod., v obci Borek, kde řidič osobního vozidla tovární značky Cupra Formentor, převýšil nejvyšší povolenou rychlost jízdy o 63 km/h, tedy jel 113 km/h. I v tomto případě byl muži zadržen řidičský průkaz.

Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších změn, nelze uvedený přestupek projednat na místě, kdy je věc oznámena na místně příslušnou obec s rozšířenou působností.



Řidiči dodržujte stanovené rychlosti. Při vyšší rychlosti v obcích nemusíte vždy bezpečně zastavit a eventuálně reagovat na jiná vozidla nebo chodce!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. srpna 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
30.08.2024 09:00



0 +
 

Hlavní zprávy