Zahájení výstavby posledního úseku dálnice D3 - přelomový den nastává 28. června!

Jižní Čechy zahájí 28. června výstavbu posledního úseku dálnice D3 mezi Kaplicí a Nažidly po získání stavebního povolení. Cena projektu je téměř 4,5 miliardy korun. Dálnice D3 bude nejrozestavěnější v kraji, ale 28 km úseku z Úsilného do Kaplice bude dokončeno ještě letos.


Jižní Čechy se brzy dočkají začátku výstavby posledního úseku jihočeské dálnice D3 mezi Kaplicí-nádražím a Nažidly, která odstartuje 28. června. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obdrželo potřebné stavební povolení a v nadcházejících dnech plánuje podepsat smlouvu s vybraným zhotovitelem.

Cena realizace tohoto dvanáctikilometrového úseku činí téměř 4,5 miliardy korun a všechny práce mají začít již na konci června. Díky tomu se D3 stane nejrozestavěnějším dálničním tahem v Jihočeském kraji, protože současně bude probíhat stavba celkem 49 kilometrů této dálnice.

Tento stav však nebude dlouho trvat, protože již na konci letošního roku bude dokončeno a zprovozněno dalších 28 kilometrů úseku vedoucího z Úsilného do Kaplice. Řidiči tak budou mít k dispozici důležitou část komunikace, která výrazně zlepší dopravní situaci v regionu a zkrátí dojezdové časy.

ŘSD si klade za cíl dokončit dálnici D3 co nejdříve, čímž by měla být posílena doprava nejen v jižních Čechách, ale i v celé České republice. Tento projekt přispěje k zvýšení bezpečnosti na našich silnicích a přinese významné ekonomické přínosy pro celý region.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy