Založil požár

Písek – Rodinné rozepře o majetek skončily podpálením domu.




Písečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání muže (1966), který měl včera večer úmyslně založit požár rodinného domu v Písku. Případu předcházely několikaleté rodinné rozepře o majetek.

Situace se však vyhrotila včera krátce před třiadvacátou večerní. Z dosavadních šetření vyplývá, že muž měl úmyslně založit požár v suterénu domu. Pořídil si k tomu benzín a na několika místech v domě založil požár. V tu dobu v domě byli další tři rodinní příslušníci. Naštěstí nedošlo ke zraněním osob, hasiči požár zlikvidovali a škoda je předběžně vyčíslena na čtyři stovky tisíc korun.

Policisté z celého kraje, kriminalisté i zásahová jednotka celou noc případ řešili a pátrali po muži, který z místa po založení požáru ujel. Poskytli ochranu poškozeným z rodiny a nad ránem muže zásahová jednotka zadržela v krajském městě.

Písečtí kriminalisté provedli výslechy poškozených, svědků i muže, který měl požár založit, a zahájili trestní stíhání pro zločin obecné ohrožení. Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí muže do vazby.

Vyšetřování případu pokračuje.





por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

23. října 2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
st 23.10.2024 14:09



0 +
 

Hlavní zprávy