Velké zděšení nejen zákazníkům, ale také kontrolorům z Potravinové inspekce přinesla návštěva v indickém podniku v Táboře. Inspektoři ve stravovacím zařízení objevili řadu hygienických nedostatků, včetně nečistých regálů, špinavých podlah a dokonce i švábů.
Úkolem inspektorů je kontrola hygienického stavu potravinářských provozoven, a tato situace je tím nejhorším, co mohli v restauraci v Táboře očekávat. 'Naši inspektoři uvnitř zjistili výskyt živých i mrtvých švábů, znečištěnou podlahu v kuchyni i neudržované chladicí zařízení. S ohledem na nepřijatelnou hygienu jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,' informovala na svých stránkách o zanedbaném stavu restaurace SZPI.
Byli například ve skladu na podlaze pod regály s potravinami, ve spojovací chodbě vedoucí do kuchyně nebo v kuchyni v blízkosti lednice či umyvadla. Kromě toho v objektu odhalili i další hygienické přestupky různé závažnosti, například výrazně znečištěné prostory, nečistoty na podlaze a regálech či jiných zařízeních, nevhodné skladování potravin a riziko jejich kontaminace.
V prostoru kuchyně inspektoři narazili na pořádně znečištěnou podlahu, na níž se nacházely zaschlé tmavé skvrny, zbytky pokrmů, drobky či slupky od cibule. Nejvíc se nečistoty hromadily na hůře přístupných místech, jako mezi lednicemi, pod pracovními stoly či za pecí na placky.
V nepřijatelném hygienickém stavu se nacházela i chladicí zařízení. Ve znečištěných lednicích byly zaschlé mastné skvrny či zbytky pokrmů. Následkem špatného hygienického stavu bylo rozhodnutí provozovnu zavřít a udělit pokutu za nekalé jednání s potravinami.