Zubrům v Táboře se narodila dvojčata

V táborské zoo se narodila dvě mláďata zubra evropského – samičky Norma a Usela, otcem je Poczekaj. Zoo Tábor slaví úspěchy v chovu zubrů od roku 2016, již třináct mláďat našlo nový domov. Veřejnost může navrhnout jejich jména začínající na "TA". Zoo je klíčová pro ochranu zubrů.


V táborské zoologické zahradě došlo k radostné události – přišla na svět dvě nová mláďata zubra evropského. Podle vyjádření mluvčího Zoo Tábor, Filipa Sušanky, jde o samice.

Od svého vzniku v roce 2016 se tato zoologická zahrada může pyšnit již třinácti mláďaty zubra evropského, přičemž mnohé z nich již našly nový domov v rezervacích po celé Evropě. Poslední přírůstky přidaly samice Norma a Usela, otcem obou pak je Poczekaj.

Jako vždy bude mít veřejnost možnost podílet se na výběru jmen pro narozená mláďata. Jedinou podmínkou je, aby jména začínala na písmena 'TA'.

Zoo Tábor zůstává důležitým centrem pro chov a ochranu evropských zubrů, což je zásluhou také jejího úspěšného programu pravidelné reprodukce a následné integrace odchovaných zvířat do volné přírody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024