ZPRÁVY Kultura Jižní čechy

Závod elegance. Retro kola a stylové oblečení v Týně nad Vltavou

Zveme vás na Závod elegance od startu v Týně nad Vltavou, zaměřený na retro kola a originální oblečení, ale vítáni jsou i účastníci na moderních kolech. Start v 14:00 pod kaštanem u Zlaté lodi, trasa vede do Neznašova.

0

Před týdnem Jiří Padevěd

Unikátní letní kino pod hvězdami v zámeckém parku Blatná

Letní kino v zámeckém parku Blatná nabízí milovníkům filmů a přírody unikátní zážitek. Pod širým nebem, na tribuně obklopené anglickým parkem, si diváci mohou užít nejen skvělý filmový program, ale také atmosféru plnou vůně květin, šelestu větru a hvězdné oblohy.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Glamping na jihu Čech: Luxusní ubytování v přírodě láká stále více lidí

Obliba glampingu na jihu Čech roste, jak ukazuje příklad Ludka z Prahy, který si pochvaloval pohodlí a příjemnou atmosféru tohoto ubytování. Glampingový stan Jany Ledvinové vyniká originální venkovní kuchyní a luxusním hygienickým zázemím.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Rock Fest Hořice na Šumavě: Nezapomenutelný zážitek léta 2024

Připravte se na strhující rockový zážitek pod širým nebem v Hořicích na Šumavě! Už 20. července 2024 se zastřešený amfiteátr promění v místo plné nesmrtelných rockových pecek a legendárních osobností české hudební scény.

0

Před týdnem Miroslav Pucholt

Retro koupaliště Volyně. Nostalgie a zábava pro celou rodinu

Retro koupaliště ve Volyni je oblíbeným místem plným nostalgie a atrakcí pro děti. Návštěvníci jako paní Šárka si oblíbili kabinky, zvířata jako kozy a stylový bazén s přírodní studenou vodou.

0

Před 2 týdny Rebeka Schmidt

Skladové prostory - pronajmout nebo koupit?

Představte si sklad jako svůj druhý domov. Jen místo obývacího pokoje plného gaučů a knihoven zde najdete regály plné zboží a materiálu. Ačkoli vlastnit sklad může znít lákavě, existuje řada důvodů, proč je pronájem výhodnější volbou, ať už jste velká nebo malá firma.

11

Před 2 týdny Mediální skupina Region24

Bytosti: Umělecký projekt spolku Hollar fascinuje

Článek se zabývá tématem bytostí, které mohou mít různé podoby – od pohádkových, vesmírných, zvířecích po neživé věci. Ukazuje, jak se od narození setkáváme s různými typy bytostí a jak jsou nám blízké. Představuje projekt uměleckého spolku Hollar, kde tvůrci originálně interpretují téma "Bytosti" různými výtvarnými technikami, klasickými i experimentálními.

0

Před 2 týdny Adam Wágner

Zubrům v Táboře se narodila dvojčata

V táborské zoo se narodila dvě mláďata zubra evropského – samičky Norma a Usela, otcem je Poczekaj. Zoo Tábor slaví úspěchy v chovu zubrů od roku 2016, již třináct mláďat našlo nový domov. Veřejnost může navrhnout jejich jména začínající na "TA". Zoo je klíčová pro ochranu zubrů.

0

Před 3 týdny Lenka Hubingerová

Mighty Sounds slaví 18 let - hlavní tahák Bad Religion

Festival Mighty Sounds oslaví své osmnácté výročí poslední červnový víkend na letišti v Táboře. Hlavním tahákem budou kalifornští punkrockeři Bad Religion. Dalšími účinkujícími jsou The Hives, Cock Sparrer, Agnostic Front, Dubioza Kolektiv a Panteón Rococó. Českou scénu budou zastupovat Sto zvířat a další.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Středověký festival: Hudba, tanec, ohňová show a více

Těšit se můžete na středověkou hudbu, taneční vystoupení, šermířské kejkle, právo útrpné, program pro děti, středověkou gastronomii, ukázky palných zbraní, lazebnu, ohňovou show a další. Akce začíná 6. července v 10:00 a trvá až do brzkých ranních hodin.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Frymburk se stává novým lázeňským městem

Frymburk na Českokrumlovsku obdržel nový status lázeňského města. Vyhláška vstoupí v platnost 1. července. Město využije rašelinu z okolních lesů pro lázeňské procedury ve wellness hotelu. Plánuje desítky milionů korun na infrastrukturu a propagaci. Frymburk se stane čtvrtým lázeňským městem na jihu Čech.

0

Před 4 týdny Ester Vohradská

Letní olympiáda dětí zahájena!

Olympijskou olympiádu dětí a mládeže zahájila olympijská vítězka Eva Adamczyková. Jihočeši, s 251 závodníky, usilují o medaile v kanoistice, jachtingu a karate. Kanoista Matěj Krejčí a jachtařka Karolína Lojková patří mezi naděje.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Hrdina Peltán možná obdrží Řád bílého lva

František Peltán, hrdina protinacistického odboje, by mohl být oceněn Řádem bílého lva za vynikající velitelskou a bojovou činnost. V letech 1939-1942 pomáhal slavné odbojové trojce Balabán-Mašín-Morávek jako radista a třikrát unikl gestapu.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Renovace gotického kostela Sv. Vavřince: Spolek shání 250 tisíc

Gotický kostel sv. Vavřince v Klení prochází obnovou díky místnímu Spolku pro záchranu budovy. Renovace začaly před třiceti lety, ale stále potřebují finanční podporu na klíčové opravy, zejména dokončení fasády severní strany.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt
Vizovické Trnkobraní 2024