Tábor zrekonstruuje plavecký stadion: Dotace 32,3 milionu!

Město Tábor provede rekonstrukci plaveckého stadionu, a to s podporou Národní sportovní agentury, která poskytla dotaci 32,3 milionu korun. Radnice pokryje zbytek nákladů. Oprava zahrne 25m bazén, ochozy, prosklenou fasádu a technologie.


Město Tábor čeká významná rekonstrukce plaveckého stadionu, která bude financována s významnou podporou Národní sportovní agentury. Radnice totiž získala dotaci ve výši 32,3 milionu korun, zbytek nákladů pokryje ze svého rozpočtu. „Opravu jsme plánovali již delší dobu. Nyní, když jsme získali dotaci, výrazně to pomůže městskému rozpočtu,' uvedl starosta Štěpán Pavlík.

Rekonstrukce se zaměří na jeden z nejdůležitějších sportovních zařízení ve městě. Druhá etapa se bude týkat 25metrového bazénu, ochozů, prosklené fasády, podhledů a technologií. Tato odstávka ovšem přinese komplikace pro mnoho sportovních klubů, které stadion využívají – od plavců až po triatlonisty.

„Uvědomujeme si, že odstávka komplikuje život sportovním klubům, které bazén potřebují ke své činnosti. Proto jsme v městské radě rozhodli financovat pronájmy a dopravu do náhradních sportovišť formou individuální dotace,' přiblížila místostarostka Lenka Horejsková.

Tábor se na dotaci NSA stoprocentně nespoléhal a radní dopředu rozhodli, že důležité opravy proběhnou i bez ní. Pro město je plavecký stadion klíčovým zařízením, které ročně navštíví 250 tisíc lidí, což byl jeden z důležitých faktorů při rozhodování o rekonstrukci.

Plavecký stadion má za sebou již jednu etapu rekonstrukce dokončenou v roce 2019. Tehdy šlo o investici ve výši 125 milionů korun, která přinesla proměnu vstupní haly, šaten a dětské části, včetně dvou nových brouzdališť a nového wellness centra s otevřenou terasou.

Plánovaná odstávka vnitřního bazénu potrvá do 15. října, přičemž po všech technických zkouškách se předpokládá znovuotevření od 1. listopadu.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024