Zámek Třeboň oživí hudba a tisíce květin

Historický zámek Třeboň ožívá díky květinové výstavě s hudebním doprovodem. Výstava, která se koná již po šestnácté, představuje tisíc různých květin, včetně 250 kusů osmi druhů Amaryllis.


Historický zámek v Třeboni opět ožívá, a to především díky svým oslňujícím květinovým výstavám. V letošním roce se výstava koná s hudebním doprovodem, což přidává výstavě nový rozměr. Nejvýraznější na výstavě je krása Amaryllis, která je zářivým středem události.

Po šestnácté v pořadí se tisíce návštěvníků každoročně těší na květinovou výstavu, která se koná na třeboňském zámku. Ve výstavě figuruje mnoho různých květinových aranží, které důmyslně doplňují interiéry jednoho z prohlídkových okruhů zámku. Iniciátorem těchto květinových výstav byl Pavel Hofman, tehdejší kastelán Třeboňského zámku, který sám přispěl do aranží Amaryllisů.

'Naše výstava obsahuje samozřejmě Amaryllis. Konkrétně se jedná o osm druhů s celkovým počtem 250 kusů. Ve spojení s dalšími květinami má naše výstava více než tisíc různých květin,' vysvětlila kastelánka zámku Třeboň Erika Suchanová.

Dekorace místností byla svěřena do rukou více než desíti odborných zahradníků a zahradnic. Na výstavě to však nejsou jen květiny, které zaujmou návštěvníky. Hudební nástroje, noty a další dekorace jsou rovněž součástí výzdoby.

Tato květinová výstava nejen zavádí návštěvníky do historie naší země, ale také je přenáší do Afriky, k jejímuž hrdému dědictví můžeme nalézt vazby v historii zámku a jeho majitelů. Výstava Amaryllis bude otevřena pro veřejnost až do neděle 21. dubna. Návštěvníci si mohou vybrat mezi komentovanou prohlídkou či samostatnou prohlídkou soukromých schwarzenberských apartmánů.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024