Zloděj chycen ve sklepě restaurace v Suchém Vrbném

Českobudějovičtí policisté obdrželi ráno zprávu o zamčeném zloději ve sklepě restaurace v čtvrti Suché Vrbné. Personál restaurace ho objevil a zamkl pod pivním výtahem, aby předešel nebezpečí a zavolal policii. Podezřelý, odsouzený letos v březnu, byl poté převezen do vazební věznice.


„Ve výtahu mám zamčeného zloděje.“ Takový vzkaz obdrželi českobudějovičtí policisté v pondělí kolem sedmé hodiny ráno. Překvapivě se nejednalo o případ z žádného panelového domu, ale o situaci ve sklepě jedné z restaurací ve čtvrti Suché Vrbné.

Personál restaurace po příchodu na pracoviště zjistil, že se ve sklepních prostorách nachází nečekaný host – zloděj. Dvojice zaměstnanců se rozhodla pro pragmatické a bezpečné řešení. Nejde o to zloděje zadržet vlastními silami, což by mohlo být nebezpečné, ale o to zavolat policii. Mezítím ho zamkli pod pivním výtahem. „Zaměstnanci se zachovali nejlépe, jak mohli. Zloděje zamkli a zavolali policii,“ uvedl Jiří Matzner, mluvčí jihočeské policie.

Policisté, kteří dorazili na místo, zjistili, že muž, kterého mají před sebou, byl letos v březnu odsouzen k pobytu ve vězení. Pachatel pravděpodobně vlezl do restaurace právě výtahem, který mu nakonec zlomil vaz. Matzner dodal: „Pachatel do restaurace pravděpodobně vlezl výtahem, který se mu pak stal osudným.“

Podezřelý byl následně převezen do vazební věznice, kde bude čekat na další trestní řízení. Případy krádeží v restauracích jsou dle Matznera vzácné. „Jsou to jednotky případů. Hospody nejsou zloději tak oblíbené. Obvykle se pro ně rozhodují kvůli tvrdému alkoholu a cigaretám,“ vysvětlil mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024