Euforie v Česku díky mistrovství světa v hokeji

Česká republika se ponořila do vlny euforie díky mistrovství světa v hokeji, konanému v pražské O2 areně. Premiér Fiala chválil akci jako fantastickou reklamu pro zemi, zatímco hokejisté jako Roman Červenka oslavovali úspěchy s fanoušky.


Česko se stalo na čtrnáct dní centrem světového dění, a to nejen v hokejovém světě. Mezinárodní mistrovství v hokeji, které se konalo v pražské O2 areně, přineslo do země vlnu euforie a hrdosti. „Byla a je to fantastická reklama pro Českou republiku,“ pochválil premiér Fiala, který sledoval finálový zápas se Švýcarskem přímo v aréně. Podle něj hokejisté dodali lidem důvod k radosti a naději v těchto nejistých časech.

„Celý národ se spojil a fandil hokeji. Děkujeme,“ přidal se i Alois Hadamczik, šéf hokejového svazu. Spolu s Petrem Břízou, vedoucím organizačního výboru, obdrželi pamětní medaile za výbornou organizaci turnaje, který znovu potvrdil, že Česko je hokejovou velmocí. Rekord v návštěvnosti byl znovu překonán, což podtrhuje úspěch celé akce.

Premiér Fiala dokonce obdržel zlatou medaili od Hadamczika a podepsaný dres od kapitána Romana Červenky. „Ani nevím, proč zrovna můj dres,“ řekl se skromností Červenka, který se tímto gestem zapsal do srdcí fanoušků. Na to Fiala vtipně odpověděl: „Asi proto, že jsme si věkově nejblíž.“

Klíčový útočník Červenka, který je již dvojnásobným mistrem světa, si svůj triumf náležitě užil. V roce 2010 se proslavil na Staroměstském náměstí, když si vyžádal otvírák na oslavy. Tentokrát jeho fotografie, kde je zachycen těsně před sprchou pivem, oběhla celý internet. „Bylo toho dost, ale nebojte, už jsem se od té doby osprchoval,“ vtipkoval Červenka.

Oslav se zúčastnilo celkem 13 hokejistů. Chyběli jen někteří, kteří si vzali volno a odjeli za rodinami. Kapitán Červenka potvrdil, že na další setkání s prezidentem Petrem Pavlem by měli být téměř všichni přítomní.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy