Jihočeské hasičské hry 2024. Triumfovali Jindřichův Hradec a Tábor

Krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v disciplínách požárního sportu 2024 se konala 14. června v Českém Krumlově. Soutěžili hasiči z šesti územních oddělení a krajského ředitelství.


V pátek 14. června se v Českém Krumlově konala krajská soutěž Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje v požárním sportu. Soutěžící z šesti územních odborů a krajského ředitelství HZS bojovali o vítězství v různých disciplínách po celý den. Organizace celé akce se ujal územní odbor Český Krumlov.

Účastníci začali soutěž na českokrumlovské stanici, kde proběhl výstup do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku. Tato disciplína byla hodnocena dvoukolově, přičemž pro konečný výsledek se započítával lepší z dosažených časů.

Následně se soutěž přesunula na městský stadion, kde na závodníky čekaly další disciplíny. Na atletickém oválu zdolávali běh na 100 metrů s překážkami, štafetu 4x100 metrů s překážkami a královskou disciplínu – požární útok. Všechny tyto disciplíny měly dva startovní pokusy, a jejich výsledky se započítávaly jak jednotlivcům, tak týmům do celkového hodnocení.

Součet dosažených výsledků rozhodnul o celkovém vítězi soutěže. Radim Knotek z územního odboru Tábor si vybojoval první místo v běhu na 100 metrů s překážkami s časem 17,20 sekund. Ivan Pěnča ze Strakonic zvítězil ve výstupu na cvičnou věž s časem 16,11 sekund. Soutěž „dvojboj“, která kombinuje časy z běhu na 100 metrů a výstupu na věž, opět ovládl Radim Knotek s celkovým časem 33,73 sekund.

V týmových soutěžích zvítězil územní odbor Jindřichův Hradec ve štafetě 4x100 metrů s časem 60,97 sekund. Nejlepší v požárním útoku byl územní odbor Tábor s časem 22,78 sekund. Celkovými vítězi mezi družstvy se stal územní odbor Jindřichův Hradec, druhé místo obsadil územní odbor České Budějovice a třetí místo patřilo územnímu odboru Tábor.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy