Stávka personálu Austrian Airlines zrušila 400 letů

Stávka personálu Austrian Airlines (AUA) zasáhne Vídeň a další rakouská letiště v nejbližších dvou dnech. Očekává se zrušení asi 400 letů, což ovlivní zhruba 50 000 pasažérů. I lety mezi Českou republikou a Rakouskem byly zrušeny.


Hlášení o stávce personálu rakouských aerolinií Austrian Airlines (AUA) vznese své stínovité křídla nad Vídeň a další rakouských letišť v nejbližších dvou dnech. Společnost vzala na vědomí stávkové rozhodnutí odborového svazu vida a sdělila, že dojde k zrušení přibližně 400 letů v průběhu pátku a v následujících 36 hodinách. Takovéto kroky mají dle očekávání dopad na zhruba 50 000 pasažérů, kteří si představovali poklidné cesty do různých destinací.

Stávka nejvíce zamíchá s letovým programem vídeňského letiště, ale další letiště - Innsbruck, Salzburg, Štýrský Hradec a Klagenfurt – také pocítí stávkové nárazy. Cestující letící z nebo do Prahy budou patrně také postižení, neboť webové stránky pražského letiště uvádí, že i lety mezi Českou republikou a Rakouskem byly zrušeny.

AUA zareagovala na nepříznivou situaci tím, že začala nabízet bezplatná storna nebo změny rezervací pro postižené pasažéry. S ohledem na okolnosti nabízí vídeňské letiště také možnost bezplatného zrušení parkování. I přesto, že se jedná o dobu plnou nejistot, letiště v Vídni ujišťuje, že situace je zde klidná.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy