ZPRÁVY Ekonomika Jižní čechy

JCCR nabízí nové tematické cyklomapy pro turisty na jihu Čech

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) nabízí bohatý výběr materiálů pro turisty na webu www.jiznicechy.cz, včetně cyklomap, pěších tras, brožur pro vozíčkáře a tematických průvodců.

0

Před týdnem Lenka Hubingerová

V Týně nad Vltavou otevřen nový most za 230 milionů!

Nový most přes Vltavu v Týně nad Vltavou, dlouhý 130 metrů a široký 13,6 metrů, byl 15. července otevřen veřejnosti. Byl kompletně zrekonstruován metodou Design & Build, což zkrátilo dobu výstavby a snížilo náklady.

0

Před týdnem Michaela Prokopová

Moderní vlaky RegioFox dobývají jižní Čechy

Jižní Čechy zažívají modernizaci železniční dopravy s novými regionálními vlaky RegioFox mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Velenicemi. Od prosince budou jezdit i na dalších trasách v kraji, konkrétně mezi městy Tábor, Písek a Strakonice. Vlakům nechybí Wi-Fi, klimatizace a zásuvky.

0

Před 2 týdny Miroslav Pucholt

Skladové prostory - pronajmout nebo koupit?

Představte si sklad jako svůj druhý domov. Jen místo obývacího pokoje plného gaučů a knihoven zde najdete regály plné zboží a materiálu. Ačkoli vlastnit sklad může znít lákavě, existuje řada důvodů, proč je pronájem výhodnější volbou, ať už jste velká nebo malá firma.

11

Před 2 týdny Mediální skupina Region24

Policie odhalila 264 přestupků na jihočeských silnicích

Minulý víkend se na jihočeských silnicích uskutečnila dopravně bezpečnostní akce Začátek letních prázdnin, během níž 220 policistů zastavilo 1 731 vozidel a odhalilo 264 přestupků, hlavně překročení rychlosti a nesprávnou jízdu.

0

Před 2 týdny Michaela Prokopová

Kvetoucí louky podél D4?

Společnost Via Salis plánuje osázet nově budovanou dálnici D4 mezi Pískem a Příbramí kvetoucími loukami. Skauti z regionu se podíleli na sběru semínek místních rostlin. Louky budou vyžadovat specifickou údržbu, aby se ochránil život v nich. Iniciativa podporuje biodiverzitu a přispívá k ozdravení krajiny.

0

Před 3 týdny Ester Vohradská

Písecká nemocnice inovuje rehabilitaci: BIMEO PRO s virtuální realitou

Nemocnice Písek představila nové zařízení BIMEO PRO, které podporuje rehabilitaci horní končetiny u pacientů po úrazech a při neurologických potížích. Funguje na principu zpětné vazby a využívá bezdrátové senzory pro sledování pokroku. Zařízení nabízí cvičební programy s virtuální realitou a je přizpůsobitelné individuálním potřebám pacientů.

0

Před 3 týdny Ester Vohradská

Podchod mezi nádražími v Českých Budějovicích bude zrušen

Podchod mezi nádražími v Českých Budějovicích bude zrušen kvůli narušené statice stropu, která ohrožuje silnici nad ním. Město rozhodlo podchod podpírat z vnitřní strany a zbourat vstupy, což je ekonomicky výhodnější než oprava za osmdesát milionů korun.

0

Před 3 týdny Rebeka Schmidt

Množí se požáry elektrokoloběžek v jižních Čechách

Tři případy za sebou požárů elektrokoloběžek v jižních Čechách. První se stal 8. června v Českých Budějovicích, druhý 11. června na čerpací stanici v Kaplici a třetí 18. června v Českém Krumlově. Ve všech případech byla příčinou technická závada na baterii. Hasiči doporučují elektrokoloběžky neskladovat v domech.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Rekonstrukce Rudolfovské ulice ohrozí dopravu v letních prázdninách

V Českých Budějovicích začne na konci školního roku rozsáhlá rekonstrukce Rudolfovské ulice. Opravy proběhnou v několika fázích a ovlivní četné dopravní úseky města. První fáze oprav se bude konat od 28. června do 4. července, s návaznými pracemi během letních prázdnin. .

0

Před 4 týdny Adam Wágner

Dálnice D3 u Tábora bude dokončena, konec vleklých sporů

Po více než deseti letech právních sporů kolem dálnice D3 u Tábora bude úsek dokončen do konce srpna, řidičům tak bude cesta plně k dispozici. Ministr dopravy Martin Kupka uvedl, že jde o symbolický krok pro spojení mezi Prahou a Českými Budějovicemi.

0

Před měsícem Ester Vohradská

Ulice Do Mladého znovu v provozu od 21. června

Práce na ulici Do Mladého směrem k D3 pokračují podle plánu. Druhá etapa skončí 20. června, kdy vznikla provizorní komunikace. Od 21. června do 30. června proběhne třetí etapa zahrnující kanalizaci a přeložky sítí. Řidiči mohou od 21. června opět využívat ulici a křižovatku.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Stavba obchvatu Dasného a Češnovic začne letos

Plánovaná stavba obchvatu obcí Dasný a Češnovice na Českobudějovicku má svého dodavatele. Nový úsek silnice I/20 Pištín - České Vrbné, dlouhý 8,5 km, se začne budovat letos v srpnu nebo září.

0

Před měsícem Michaela Prokopová
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024