Rychlá práce strakonických kriminalistů

Strakonice - Znají jméno podezřelého, který včera poslala anonymní výhružku.




Policisté v pondělí 16. září 2024 z důvodu anonymního oznámení o uložení nástražného výbušného systému adresovaného e-mailem na střední školu v ulici Želivského ve Strakonicích (VOŠ, SPŠ a SOŠ Strakonice) provedli bezpečnostní opatření. Policisté evakuovali všechny žáky a učitele, jednalo se o 380 osob, okolí školy uzavřeli a provedli prohlídku vnějších i vnitřních prostor budovy za přítomnosti služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání výbušnin. Dostavil se i policejní pyrotechnik. Prohlídka budovy, na které se podílely dvě desítky policistů, neodhalila žádné nebezpečné předměty ohrožující životy a zdraví.

Strakoničtí kriminalisté začali ihned po pachateli přečinu šíření poplašné zprávy intenzivně pátrat. I přes pondělní vypjatou povodňovou situaci, která panovala napříč republikou, byli pachateli anonymní výhružky za několik hodin na stopě. Během velmi krátké doby znali jeho jméno, následně se u výslechu ke skutku přiznal. V současné době probíhají další úkony trestního řízení pro trestný čin šíření poplašné zprávy. Vzhledem k tomu, že podezřelou osobou je mladistvý student střední školy, nebudeme k případu s ohledem na zákonná ustanovení poskytovat žádné další informace.

Policisté důrazně varují, aby se lidé vyvarovali obdobného jednání. Policisté se takovými případy vždy intenzivně zabývají. Za šíření poplašné zprávy hrozí dospělému pachateli trest odnětí svobody až na tři léta, mladistvým soud trest krátí na polovinu.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz
17. září 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
út 17.09.2024 14:44



0 +
 

Hlavní zprávy