Vloupání do rodinných domů

Strakonice – Pachatelé na Strakonicku vykradli v rozmezí několika dnů.




Policisté v letním období upozorňují občany, aby byli obezřetní a své obydlí před odjezdem důkladně zabezpečili. A to nejen když své bydliště opouští z důvodu odjezdu na dovolenou, ale i při odchodu na zahradu za domem či blízkého okolí. Důležité je vždy zkontrolovat uzavření oken, dveří, případně zabezpečení elektronickým zařízením. Spolehlivá je také sousedská výpomoc, kdy v případě podezřelého pohybu v domě nebo kolem domu, sousedi ihned informují policii na linku 158. Lepší okamžitá policejní kontrola, než vykradený dům.

Pachatelé si své objekty napadení tipují podle lokality umístění nemovitosti a jejího vzhledu, ale také na základě informací získaných na sociálních sítích.

Na Strakonicku policisté prověřují za poslední dny dva případy vloupání do rodinných domů, kdy pachatel v obou případech využil, že majitelé odjeli na dovolenou.

Když se majitelé domu v obci Radošovice vrátili v neděli 23. června 2024 po víkendu domů, zjistili, že se jim během jejich nepřítomnosti vloupal do domu neznámý pachatel. V přízemí vypáčil okno a vnikl do obytných prostor, které prohledal a odcizil kosmetické přípravky, zlaté šperky a potraviny. Majitelům způsobil škodu za několik desítek tisíc korun.

Nezvanou návštěvu měla i majitelka domu v obci Řepice, poté co odjela na dovolenou do zahraničí. Vloupání potvrdil rodinný příbuzný, který v době nepřítomnosti dům kontroloval. Pachatel se do domu vloupal ve čtvrtek 20. června 2024 po 23 hodině, kdy rozbil skleněnou výplň okna. Uvnitř odcizil šperky, mince, finanční hotovost, notebook, tablet, hodinky, kabelky a další věci. Majitelce vznikla škoda za několik set tisíc korun.

Strakoničtí policisté se případy vloupání do domu intenzivně zabývají. Na místě také zajistili několik stop, které se budou následně vyhodnocovat. Zároveň žádají veřejnost o jakékoli informace, které by mohly s případy souviset. Například pohyb vozidel v okolí vloupání, pohyb osob, prodej šperků, hodinek a podobně. Sebemenší poznatek, který nemusí pro někoho nic znamenat, může být ve vyšetřování rozhodující. Jakékoli poznatky volejte na telefonní číslo 974 237 700 nebo na linku 158.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
26. června 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
st 26.06.2024 11:27



0 +
 

Hlavní zprávy