Glamping na jihu Čech: Luxusní ubytování v přírodě láká stále více lidí

Obliba glampingu na jihu Čech roste, jak ukazuje příklad Ludka z Prahy, který si pochvaloval pohodlí a příjemnou atmosféru tohoto ubytování. Glampingový stan Jany Ledvinové vyniká originální venkovní kuchyní a luxusním hygienickým zázemím.


„Je to moc hezké, pohodlné a příjemné,' říká Luděk z Prahy o svém nedávném zážitku z bydlení ve stanu ve stylu glampingu. Luděk narazil na toto netradiční ubytování úplnou náhodou, když hledal něco na poslední chvíli. „Bylo to příjemné vytržení z každodenního pracovního rytmu, prostě odpočinek,' dodává spokojeně.

Když se postavíte vedle stanu, nemůžete přehlédnout venkovní kuchyň s originálním starým kredencem, který Jana Ledvinová, majitelka tohoto glampingového stanu, přetvořila na kuchyňskou skříň. „Otevřete ho a uvidíte všechny věci, které jsem zdědila po babičce - starodávné dózy a talíře,“ říká Jana Ledvinová. Specialitou kuchyně jsou různé poklopy. „Mám tady velký starodávný poklop na chleba a další nádobí. Samozřejmě nechybí lednička, protože pokud něco necháte jen tak volně, naši pávi to rádi ochutnají,” vysvětluje s úsměvem.

Blízko stanu se nachází hygienické zázemí, které odpovídá stylu glampingu. Jana Ledvinová popisuje: „Otevřete kadibudku a v ní vás překvapí nablýskaný splachovací záchod s veškerým vybavením, okýnkem a záclonkami.' Uvnitř samotného stanu pak najdete manželskou postel s peřinami, skříňku plnou deskových her a knih, stoleček s posezením a další vybavení.

Jana Ledvinová získala nápad na vytvoření glampingového ubytování během své vlastní dovolené. „S manželem jsme normálně kempovali v Podyjí a já jsem poslední den už nechtěla používat vařič a lézt do stanu. Hledali jsme tedy nějaký penzion a narazili jsme na glamping. Nevěděla jsem, co to je, ale absolutně mě to nadchlo – ta kombinace luxusního pohodlí a pobytu v přírodě ve stanu. Ihned jsem si řekla, že to musím mít doma na Chrobkově,“ vzpomíná.

V současnosti je na jihu Čech zhruba 30 glampingových míst. Kromě luxusně vybavených stanů mají lidé možnost zkusit ubytování na různých netradičních místech - třeba na posedu, v týpí nebo ve vodním domku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy