Jihočeští starostové míří do krajských voleb

Jihočeská veřejnost, nová aliance starostů a místostarostů jihočeských měst, se chystá kandidovat v podzimních krajských volbách. Kandidátku tvoří 55 členů včetně významných místních politiků. Cílí na zlepšení komunikace mezi krajem a obcemi a posílení místních samospráv.


Nové uskupení Jihočeská veřejnost, složené převážně ze starostů a místostarostů jihočeských měst a obcí, se připravuje na kandidaturu v nadcházejících krajských volbách na podzim tohoto roku. Kandidátní listina bude mít celkem 55 členů.

Mezi lidmi, kteří se objeví na kandidátní listině, budou například místostarosta Jindřichova Hradce Bohumil Komínek (Nezávislí PRO HRADEC), místostarosta Českého Krumlova Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí), starosta Strakonic Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost) a místostarosta Plané nad Lužnicí Josef Pluhař (LIDÉ - Planá nad Lužnicí).

Složení kandidátů ukazuje na silné zastoupení místních politiků, kteří se těší podpoře ve svých regionech. Jihočeská veřejnost zatím plánuje, že roli lídra může plnit každý z těchto kandidátů. Konečné rozhodnutí o lídrovi pro první místo na kandidátce bude učiněno do konce června.

„Chceme přinést autentické potřeby a zájmy jihočeských obyvatel do krajské politiky,“ uvedl Bohumil Komínek. Dalibor Uhlíř doplnil: „Našim hlavním cílem je efektivní správa kraje a podpora místní samosprávy.“  Podle informací uskupení Jihočeská veřejnost bude hlavním programovým cílem zlepšení komunikace mezi krajem a jednotlivými městy a obcemi a posílení kompetencí místních samospráv.

Tímto krokem se Jihočeská veřejnost snaží vytvořit nové politické hnutí, které by poskytlo alternativu k stávajícím krajským politickým subjektům a reprezenotvalo hlasy většího počtu občanů v jižních Čechách. Podzimní krajské volby tak slibují být zajímavé a plné nových výzev.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024