Okolič posiluje Budějovice, klub hledá nového nahrávače

Srbský volejbalista Aleksandar Okolič posílil tým Českých Budějovic, aby zacelil mezeru po zraněném Kanaďanovi Tayloru-Parksovi. Okolić se stal klíčovým hráčem a podepsal smlouvu i na příští sezonu. K


Na poslední chvíli před lednovým koncem přestupového období přivedlo vedení Jihostroje do svých řad cennou posilu. Srbský volejbalista Aleksandar Okolić, mistr Evropy, přišel zacelit mezeru po zraněném Kanaďanovi Tayloru-Parksovi, který si zlomil kotník.

Od svého nástupu se Okolić okamžitě zařadil mezi klíčové hráče týmu a jeho nástup volně přešel ve smlouvu i na příští sezonu. Podle generálního manažera klubu, Roberta Mifky, byl Okolić tím nezbytným x-faktorem, díky kterému tým získal titul. 'Jeho zkušenosti, mentální nastavení na vítězství a volejbalová kvalita jsou pro nás neocenitelné. Jsme rádi, že chce svou budoucnost spojit s naším klubem,' uvedl Mifka.

Na příští sezonu se chystá návrat zraněného Taylora-Parkse, který byl do svého úrazu oporou Jihostroje. „Sam tvrdě a poctivě rehabilituje a dělá vše pro to, aby byl co nejdříve připraven nastoupit do přípravy. Věříme, že bude pokračovat ve kvalitních výkonech,“ řekl Mifka.

Nový kontrakt si svými výkony vysloužil také šestadvacetiletý český reprezentant Oliver Sedláček. „Oliver během sezony prokázal velký pokrok a v play-off ukázal, jak kvalitním hráčem se stal. V silné trojici s Okolićem a Taylor-Parksem by měl být rovnocenným členem týmu,“ dodal manažer.

Naopak tým po šesti letech opouští slovenský hráč Peter Ondrovič a Jihostroj bude potřetí za sebou hledat nového prvního nahrávače. Brazilec Carísio využil možnosti vykoupení ze smlouvy a přestupuje do Turecka, což vedlo k nutnosti hledání nové posily. „Je nám líto, že odchází, ale za zajímavou finanční kompenzaci jsme museli zrušit jeho kontrakt,“ vysvětlil Mifka.

Tým si alespoň pojistil nadějného Matěje Emmera, který v minulém období zaskakoval za Carísia. „Matěj byl pro celý tým příjemným překvapením a ukázal, že má potenciál. Pokud na sobě bude nadále pracovat, může se ucházet o místo prvního nahrávače,“ uzavřel generální manažer.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024