Přímý noční vlak spojil Prahu s Bruselem

Nový přímý noční vlakový spoj propojuje Prahu a Brusel třikrát týdně. Vlak staví na klíčových stanicích, jako jsou Antverpy, Rotterdam, Amsterdam, Berlín a Drážďany. European Sleeper nabízí sedačky, lehátka a lůžkové vozy, ceny jízdenek začínají od 49 eur.


Jako odraz nových trendů v oblasti mezinárodní dopravy dorazil poprvé přímo z Bruselu do Prahy noční vlak. Tento spoj, který do našeho hlavního města vyrazil v pondělí večer, představuje novinku v nabídce společnosti European Sleeper. První vlak doputoval na pražské hlavní nádraží v úterý před polednem, aby tak zhodnotil požadavky moderní doby na cestování za účelem práce či oddechu.

Poskytovatel služby předběžně plánuje, že tento spoj bude vypraven třikrát týdně a cestovatelům umožní přímé spojení mezi hlavními městy České republiky a Belgie. Přitom spoj zastavuje během cesty i na několika strategicky významných stanicích jako jsou Antverpy, Rotterdam, Amsterdam, Berlín, Drážďany, Bad Schandau, Děčín a Ústí nad Labem. Tato informace byla ozřejměna díky prozřetelnosti mluvčí agentury CzechTourism, Kateřiny Beránkové.

Podle současného jízdního řádu by celá trasa měla cestujícím zabrat přes 15 hodin. Přímý vlak z Prahy odjíždí každé úterý, čtvrtek a neděli ve 20:04, s příjezdem do Bruselu nasledující den v 10:27. Opačným směrem, vlak z Bruselu vyrazí v pondělí, středu a pátek v 19:22 s plánovaným příjezdem do Prahy následující den v 10:56.

European Sleeper nabízí cestujícím možnost přepravy v sedačkách, lehátkách a lůžkových vozech. Cena jízdenky se podle informací Beránkové pohybuje od 49 eur (asi 1240 Kč) za sedačku po 79 eur (zhruba 2000 Kč) za lůžko ve sdíleném oddíle.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy