Nová silnice v Českých Budějovicích propojila sídliště s výpadovkou na Český Krumlov

Řidiči v Českých Budějovicích se projedou po nové propojce z Branišovské ulice k ulici Na Sádkách. Skutečný význam tato silnice získá až po dokončení druhé etapy, kdy se obyvatelé sídliště Máj pohodlně dostanou až do Litvínovic.


Martin Kuba (ODS), hejtman Jihočeského kraje: 

„Mám radost z toho, že dneska stojíme tady na té nové silnici, propojení Branišovské a ulice Na Sádkách, ale co je pro mě důležité, že nám ještě chybí propojení do Litvínovic a napojení tady toho okruhu na silnici I/3 na Kaplici a na Krumlov. Musím říct, že mě trochu mrzí, že koalice před námi sice připravila tuhle stavbu, ale vlastně nikdo nepracoval na tom pokračování, na tom propojení. Tam existuje historicky nějaká studie, ale ta bohužel neodpovídá tomu koridoru, který je vymezen v územním plánu. Takže my teď musíme upravit ten územní plán, aby se do něj ta silnice vešla a byla správně uložená.“

Změnu v územním plánu zastupitelstvo schválilo na svém posledním zasedání, teprve teď je možné začít pracovat na přípravě projektu pro územní rozhodnutí stavební povolení.

Martin Kuba (ODS), hejtman Jihočeského kraje: 

„Protože se už dostáváme na katastr Litvínovic, tedy ne na katastr Českých Budějovic, a napojujeme se na silnici I/3, což je silnice ŘSD, tak já jsem na kraj svolal kolegy z města, starostu z Litvínovic a kolegy z ŘSD, a teď společně pracujeme na tom projektu. Už je vidět vizualizaci, kterou můžeme dneska Budějovičákům ukázat, jak ta komunikace bude vypadat, kudy povede a jak se potom bude na silnici I/3 napojovat tam, kde je dneska v Litvínovicích kruhový objezd. Ten se změní na stykovou křižovatku a jsem přesvědčen, že když budeme poctivě pracovat a budeme chvátat, tak že někdy ke konci roku 2025 bychom mohli být připraveni začít tu stavbu stavět.“

Součástí stavby budou ekodukty pro přechod zvěře i přemostění pro pěší a cyklisty z Litvínovic do Stromovky. V projektu se počítá i s výstavbou cyklostezky.

Zdroj: TZ Protext


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy