Obchvat Trhových Svinů

Obchvat Trhových Svinů přinese řešení provozu při 7700 vozidel denně. Vykupování pozemků začne na jaře 2025. Obchvat má povolenou rychlost 70 km/h, snížení rychlosti závisí na rozhodnutí policie. Po zprovoznění bude možné omezit vjezd těžkých vozidel do města.


Zhruba padesát zájemců se zúčastnilo jednání o budoucím obchvatu Trhových Svinů. Pro některé z nich nebylo možné se dopolední akce zúčastnit, proto jsme pro vás zpracovali pět klíčových otázek a odpovědí ohledně tohoto projektu. Připomeňme si, že městem, které se nachází nedaleko Českých Budějovic, projíždí denně zhruba 7 700 vozidel. Tyto provozní problémy by měly být díky plánovanému obchvatu vyřešeny.

V rámci vykupování pozemků pro projekt obchvatu Trhových Svinů se Jihočeský kraj zaměří i na menší pozemky, jejichž hodnota se sníží kvůli stavbě. V případě velkých pozemků, které leží v těsné blízkosti stavby, ale kraj neplánuje vykupovat.

Předpokládá se, že vykupování pozemků pro obchvat Trhových Svinů začne na jaře roku 2025, kdy budou majitelům zaslány návrhy smluv. Zástupci kraje budou připraveni jednat s každým z nich dle jejich individuálních potřeb.

Jihočeský kraj si pro stanovení ceny pozemků nechává zpracovat tři odhady. Na základě nejvyššího z těchto odhadů bude majitelům nabídnuta částka jako náhrada za prodaný pozemek. V případě, že se majitel s nabídkou nesouhlasí, může dojít k vyvlastňovacímu řízení.

Obchvat je navržený s povolenou rychlostí 70 km/h. Případné snížení rychlosti na 50 km/h bude záviset na rozhodnutí policie. Během jednání byla ale zaznamenána takováto připomínka ze strany zúčastněných.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy