Učiteling přichází do Jihočeského kraj

Učiteling, projekt zaměřený na představování moderních výukových metod, se poprvé koná tento pátek v Českých Budějovicích. Inovativní přístupy výuky budou prezentovány učitelům jihočeských základních a středních škol v rámci několika workshopů.


Poprvé v historii se tento pátek, 22. března, v Českých Budějovicích na Střední škole polytechnické uskuteční projekt Učiteling, organizovaný za podpory Jihočeského kraje a EDUin, ve spolupráci s Učitelskou platformou. Tento ambiciózní projekt má za cíl přiblížit učitelům z jihočeských základních a středních škol moderní metody a inovativní přístupy k výuce, na základě jejich pocitu z dílny v roli žáků.

Náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro oblast školství, Pavel Klíma, se k tomuto projektu vyjádřil s nadšením: 'Jsem moc rád, že jsme Učiteling dostali do jižních Čech. Je to důležité obzvlášť v dnešní době, kdy se kvůli neustálým diskusím o financování školství zapomíná na to podstatné – na kvalitu výuky. Učiteling a Řediteling je příležitost, jak nabídnout učitelům a ředitelům setkání s inspirativními pedagogy a jejich aktivitami.'

V průběhu dne se bude konat celá řada workshopů, které propojují prvky zábavy a vzdělávání. Mezi workshopy patří například Zážitková matematika s radostí, Zachraň racka, Výlet do doby minulé nebo Lego kostky ve výuce STEM. Během dne je také připravený speciální program pro ředitele škol v rámci projektu Řediteling, který se zaměřuje na budování zdravé kultury a klimatu školy.

Učitelé, kteří se zúčastní projektu Učiteling, budou moci vyzkoušet na vlastní kůži moderní metody výuky, které používají jejich kolegové, včetně vítězů a finalistů ceny Global Teacher Prize Czech Republic. Tímto způsobem budou mít příležitost vytvořit si vlastní názor na nové metody a zjistit, co by mohli případně adaptovat do své vlastní práce ve třídě.

Pro bližší informace o projektu Učiteling a Řediteling můžete navštívit oficiální webové stránky https://www.uciteling.cz/wp/. Přejeme úspěšné setkání se zkušenými pedagogy a mnoho inspirace pro další podobu výuky v jihočeských školách!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy