Hledejte obří kraslice na Hluboké!

Velikonoce na Hluboké přilákají desítky tisíc návštěvníků, kteří budou hledat obří kraslice skryté po celém městě. Akce pokračuje až do konce dubna a výtěžek půjde na dobrou věc, jako podpora pro Štěpána s autismem.


Pod záštitou Jižních Čech a svého volného času se tento pátek, začínají slavit oslavy Velikonočního svátku ve velkém style na Hluboké. Tato akce, která nese název Velikonoce na Hluboké, očekává přilákání desítek tisíc návštěvníků, kteří se sjedou, aby našli obří kraslice skryté na různých místech v celé Hluboké nad Vltavou až do konce dubna.

Tento týden proběhly závěrečné přípravy na tuto velkou událost. Vajíčka byla pečlivě čištěna a zdobena jak starými, tak úplně novými motivy. Obří kraslice, ty mají váhu kolem 700 kilogramů a měří více než metr na výšku, nyní čekají na rozvezení na čtyři různé trasy. 

Na Velikonoční pondělí se chystá velikou rodinnou hru s mapou, kde návštěvníci mohou přijít, užít si doprovodný program a vyfasují nebo si koupí mapku a podle té mapky hledají obří kraslice. Samozřejmě k tomu je doprovodný program a celý výtěžek poté jde na dobrou věc.

Letos je to již desátý rok, co se tato slavnost koná, a organizátoři tak připravili spoustu novinek. Návštěvníci se mohou těšit na velikonoční fotokoutky, dobročinný bazar, tvořivé dílny pro všechny věkové kategorie a mnoho dalšího, včetně koncertu na náměstí.

Jednou z novinek je také dobročinný Velikonoční běh, určený pro sportovce. Celá akce je součástí charitativního projektu Řetěz naděje, takže celý výtěžek z akce putuje tam, kde je to nejvíce potřeba.

Obří kraslice budou na různých místech Hluboké nad Vltavou k vidění až do 28. dubna. Zde můžete zažít nejen tradici, ale i radost z hledání obřích kraslic a tím tak přispět na dobrou věc.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy