Naše cesta... příběhy aktivních vozíčkářů

Spolek Aktivně s vozíkem uvádí inovativní vzdělávací seriál "Naše cesta... příběhy aktivních vozíčkářů" o překonávání předsudků a začleňování vozíčkářů. Hlavní cíle projektu zahrnují motivaci mládeže, prevenci úrazů a propagaci aktivního životního stylu.


Spolek Aktivně s vozíkem, ve spolupráci s Jihočeským krajem, uvádí na scénu inovativní vzdělávací seriál s názvem 'Naše cesta... příběhy aktivních vozíčkářů'. Příběhy tří silných osobností, které žijí svůj život na vozíku, byly představeny ředitelům krajských škol ve středu 3. dubna 2024. Kulturní událost se konala na Střední škole veterinární, mechanizační a zahradnické v Českých Budějovicích.

Tento inovativní pětidílný seriál přináší skutečné životní příběhy tří vozíčkářů za účelem inspirovat a vzpírat studenty všech věkových kategorií, od základních přes střední až po vysoké školy. Klíčovým poselstvím seriálu je napomoci k překonávání předsudků a zlepšení začlenění lidí se zdravotním postižením do běžného života.

Spolek Aktivně s vozíkem pracuje na tvorbě této vzdělávací série již dva roky. 'Naše cesta... příběhy aktivních vozíčkářů' je nyní připravena na své debutové představení. „Již jsme v cílové rovince a naše očekávání jsou vysoká. Věříme, že silné příběhy našich hrdinů inspirují nejen mladé diváky, ale také širokou veřejnost,' uvádí předseda spolku Ivan Nestával.

Jedním z hlavních cílů tohoto projektu je podpořit inkluzi a upřednostňování jednotnosti mezi studenty všech věkových kategorií. Pavel Klíma, náměstek pro oblast školství, o tom hovoří: „Příběhy z tohoto seriálu nejsou jen inspirací pro mladé diváky, ale také významným nástrojem pro odbourávání předsudků vůči lidem se zdravotním postižením.'

Hlavními cíli tohoto projektu jsou odbourávání předsudků, motivace mládeže, prevence úrazů a propagace aktivního životního stylu. Seriál je unikátní nejen díky své metodě předávání těchto cílů, ale i díky skutečným a autentickým příběhům, které v něm hrají klíčovou roli.

Spolek Aktivně s vozíkem a Jihočeský kraj jsou zcela přesvědčeni, že tato série sehrává klíčovou roli ve vzdělávání a vytváření pozitivního pohledu na vozíčkáře a lidi se zdravotním postižením. 'Naše cesta... příběhy aktivních vozíčkářů' je badatelský pohled na život tří silných osobností, které ukazují, jak se dá žít kvalitní život bez ohledu na fyzické omezení.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy