Svět gobelínů na jedinečné výstavě!

Výstava Čalounění – svědectví luxusu a pohodlí představuje úchvatný svět hard craftu. Navštivte impozantní tapiserii Judita se strojí na cestu, restaurované vlámské tapiserie a užijte si doprovod akordeonového souboru žáků ZUŠ V. Nováka.


Vítejte v úchvatném světě vysoce uměleckého hard craftu, který představuje Výstava Čalounění – svědectví luxusu a pohodlí. Tato pozoruhodná výstava se jistě stane zajímavým přírůstkem do kalendáře vašich kulturních akcí, jakmile zjistíte, co představuje.

První atrakcí, kterou byste měli při návštěvě této výstavy vidět, je impozantní velkoformátová tapiserie s názvem Judita se strojí na cestu. Toto jedinečné umělecké dílo, které symbolizuje sílu a odhodlání, je pozoruhodnou ukázkou zručnosti a kreativity.

Ale umělecká díla nejsou jedinou fascinující částí této výstavy. Místo toho umělci dokazují, že ve svých dílnách nevyráběli pouze tapiserie, ale také potahové látky. Navíc se zde restaurovaly cenné historické vlámské tapiserie, které jsou nyní vystaveny pro obdivování veřejnosti.

Návštěvníky by mělo také potěšit zjištění, že dnešní vystavovatelé nejsou jen jednotlivci, ale také renomované jindřichohradecké textilní dílny, nyní známé jako Ateliery Tapiserií s.r.o. Díky této výstavě se stávají součástí prestižního Domu gobelínů.

Výstavu Čalounění – svědectví luxusu a pohodlí vlastní Národní památkový ústav (NPÚ). Exponáty byly laskavě zapůjčeny ze dvou významných paměti stojících místa: Státního hradu a zámku Jindřichův Hradec a Státního zámku Hluboká nad Vltavou.

Pro dokreslení atmosféry této výstavy se během vernisáže postará o hudební doprovod talentovaný akordeonový soubor žáků ZUŠ V. Nováka z Jindřichova Hradce pod vedením Kristýny Fajkusové. Toto umocní vaše zážitky z návštěvy výstavy a zaručí, že tato událost zůstane v paměti každého z návštěvníků jako jedinečná a nezapomenutelná.

Proto neváhejte a přijďte se podívat na tuto výstavu, která přináší dokonalé spojení historických a moderních technik výroby textilu, restaurování gobelínů a úžasné hudební performance. Rozhodně to stojí za návštěvu!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy