Téměř tisícovka případů černého kašle v Jižních Čechách

V jižních Čechách bylo od začátku roku zaznamenáno přes 900 případů černého kašle. Nejvíce ohroženými skupinami jsou středoškoláci, starší žáci základních škol, neočkované děti a starší lidé. Celkový počet případů v ČR přesáhl 5 000.


Od začátku tohoto roku se v jižních Čechách vyskytlo přes devět stovek případů nemoci známé jako černý kašel. Podle nejnovějších statistik Krajské hygienické stanice je to nejvyšší počet nakažených v rámci naší země.

V minulém týdnu v regionu přibylo 137 nových případů, ale na pozitivní straně stojí skutečnost, že tempo růstu onemocnění pomalu klesá. Statistiky ukazují, že nejvíce ohroženou skupinou jsou středoškoláci a starší žáci základních škol.

Českobudějovicko je oblast s nejvyšším počtem zaznamenaných případů černého kašle. Mimo jiné zjišťují epidemiologové, že nejvíce ohroženými skupinami jsou neočkované děti a starší lidé. Tato nemoc, která se může pro člověka jevit jako běžný kašel, může mít významné zdravotní důsledky, zejména pokud se jedná o neočkované osoby nebo seniory.

Od počátku roku se celkový počet případů černého kašle v naší zemi přehoupl přes pět tisíc. Přestože tato nemoc je široce považována za zvládnutou díky dostupné vakcinaci, tyto statistiky poukazují na důležitost adresování tohoto problému a zdůrazňují význam preventivních opatření.

Je důležité, aby každý z nás vzal na vědomí, že černý kašel je nákaza, kterou lze předcházet. Opatrnosti nikdy není dost, zejména v době, kdy čelíme vysokému počtu případů černého kašle. Ať už jde o očkování nebo stanovení jasných hygienických postupů, musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom předešli rozšíření nemoci.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy