Velikonoční oslavy a turistické akce oživují jižní Čechy

Jižní Čechy se připravují na velikonoční oslavy s mnoha atrakcemi, včetně tradičních trhů, jarmarků, barvení vajíček a hledání vajíček. Akce se koná od 23. března a jsou připraveny pro všechny generace návštěvníků.


Jaro se pomalu probouzí a s ním přicházejí nejveselejší svátky roku – Velikonoce. Letos připadají na přelom března a dubna, a jižní Čechy se chystají oslavit je ve velkém stylu. Pro obyvatele i návštěvníky bude připravena široká paleta akcí a atrakcí, které zahrnují tradiční trhy, jarmarky, barvení vajíček či hledání vajíček. Jižní Čechy vítají první vrchol letošní turistické sezony s množstvím akcí pro všechny generace.

Velikonoční oslavy začnou o víkendu před svátky a budou pokračovat až do Velikonočního pondělí. V některých oblastech jižních Čech začínají oslavy dokonce ještě dříve, například v Muzeu Jindřichohradecka, kde se již 23. března uskuteční veselice s průvodem směrem na náměstí Míru, kde bude vystaven strom 'Kraslicovník'. Velkolepý řemeslný jarmark proběhne 24. března v Českých Budějovicích, kde na Piaristickém náměstí a v ulicích Panská a Hroznová budou nabízet rukodělné, umělecké i lidové výrobky. Doprovodný program bude zahrnovat vystoupení folklorních, lidových a uměleckých souborů.

Patrne největší jihočeskou velikonoční akcí je pouť na Dobré Vodě u Českých Budějovic, která se koná od 29. března do 1. dubna. Nabídne až 800 metrů dlouhou řadu prodejních stánků s atrakcemi a množství dalších zajímavostí. Velikonoční víkend bude pokračovat v Klášterech v Českém Krumlově, kde fotografové budou v ateliéru u Seidlů připraveni zvěčnit vaši návštěvu s velikonoční tematikou.

Podle ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu, Petra Soukupa, se větší návštěvnost očekává hlavně u rodin s dětmi. Velikonoční akce lákají i dospělé návštěvníky a nabídka je tak přizpůsobena pro všechny generace. Například v budějovické LaDílně se mohou zúčastnit kursu zdobení velikonočních dekorací. Zoo Hluboká nad Vltavou připravuje pro 29. března speciální velikonoční program s komentovanými setkáními u zvířat a obřím hnízdem sladkostí. Safari resort v Hluboké u Borovan nabídne velikonoční safari s tvořivou dílnou a chutnými specialitami.

Na Lipně vás čeká 30. března Velikonoční cesta s lišákem Foxem. V Pohádkové kovárně v Selibově u Písku bude 30. a 31. března představena vesnická velikonoční tradice. Dále se bude barvit vajíčka čertů a hastrmanů a zjistíte, proč odlétají zvony do Říma. Stálá velikonoční atrakce je Stezka za obřími kraslicemi na Hluboké nad Vltavou, která se letos koná již po desáté. Originální vajíčka budou vystavena v parku od 28. března až do konce dubna.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy