Užijte si jarní prázdniny v jižních Čechách

Jarní prázdniny v jižních Čechách nabízejí širokou škálu zimních aktivit a atrakcí pro celou rodinu. Sportovci si mohou užít lyžování, krasobruslení či procházku na sněžnicích. Rodiny se mohou zúčastnit rodinného závodu v bobování či Zimních her. Navštivte také tradiční jihočeské zabijačky, dobročinnou akci Polévka pro dobrou věc nebo unikátní výstavy a koncerty.


Užijte si jarní prázdniny v jižních Čechách

Jarní prázdniny v prvních okresech naší republiky začínají tento týden a budou pokračovat až do 15. března. I když počasí zatím nepříliš přeje sněhovým radovánkám, návštěvníci jižních Čech mají na výběr z široké nabídky zimních aktivit a atrakcí, navíc mnohé z nich jsou plánovány právě na tuto dobu.

Tereza Procházková, vedoucí domácího cestovního ruchu v jižních Čechách, doporučuje navštívit kalendář akcí na webu jiznicechy.cz nebo přímo odkaz s tipy na jarní prázdniny, kde si může každý návštěvník vybrat zajímavost či akci dle svého gusta.

Sportovní aktivity

Mezi nabízenými aktivitami najdeme například procházku na sněžnicích okolím Kvildy s povídáním o místní historii a přírodních zajímavostech, zalyžování si můžete v lyžařském areálu na Zadově, Lipně nad Vltavou, na Kvildě nebo v Nových Hutích. Pro vyznavače krasobruslení jsou k dispozici kluziště na zámku Blatná nebo venkovní kluziště v Dačicích.

Rodinné aktivity

8. února nabízí rodinný závod v bobovaní na svahu v Lipně nad Vltavou, kde stačí mít boby, sáňky a chuť užít si zábavu s lišákem Foxem či dalšími soupeři. V Horní Plané se konají Zimní hry pro všechny generace a za zábavou tedy nemusíte chodit daleko.

Gastronomické zážitky

V zimě jistě nebudou chybět ani tradiční jihočeské zabijačky, které můžete zažít 10. února v Safari resortu v Borovanech nebo ve stejný den na Velkém náměstí v Borovanech. Zahřát se můžete polévkou na dobročinné akci Polévka pro dobrou věc v Českém Krumlově, a milovníky Valentýna potěší speciální menu v restauraci Molo Lipno či v Pivovaru Rožmberk.

Kulturní akce

Nenechte si ujít unikátní výstavu Mistři renesance v Českých Budějovicích, stand-up comedy s Lukášem Pavláskem v Českém Krumlově nebo koncert Roberta Křesťana v Prachaticích.

Tipy na výlety

Masopustní průvod začíná 13. února u Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, pokračuje na náměstí Přemysla Otakara II. a budete moci spatřit maškarní průvod barevných masek, žehnání koledy či pochválení Masopustu. Velkolepý doprovodný program nabízejí jihočeské folklorní soubory ve stylu budějovického masopustu, který překračuje hranice regionu. Masopustní koleda zavítá i do Netolic či Borovan. Navštivte také Milevské maškary 16. února a oslavte svátek svatého Valentýna s fotoateliéru u Seidlů, kde si pořídíte stylovou památku v podobě dobové fotografie.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy