Aktivní pohoda v jižních Čechách? A už jste zkusili elektrokolo?

Jižní Čechy se svou bohatou historií a malebnou krajinou pokrytou téměř 10 000 kilometry značených cyklotras jsou ideálním cílem pro příznivce cykloturistiky. „Elektro trend“ láká do regionu stále více návštěvníků a nabízí i nadstandartní zázemí v podobě půjčoven elektrokol a dobíjecích míst.


V poslední době lze ve zvýšené míře pozorovat stoupající zájem návštěvníků jižních Čech o poznávání našeho regionu z elektrokola. Tento trend odráží rostoucí povědomí o ekologii, zdravém životním stylu a pohodlném způsobu dopravy.

Pohyb na kole podporuje fyzickou kondici a zlepšuje náladu. S elektrickými koly mohou i méně zkušení cyklisté bez problémů zdolávat kopce a užívat si jízdu bez nadměrné námahy. Elektrokola tak umožňují poznat daleko více míst ve městech, na venkově nebo po lesních terénních stezkách.

„Turistům vycházíme vstříc a na naší webové stránce bit.ly/cykloturistika_jizni_cechy jsme pro ně připravili jak tipy na cyklovýlety, tak i seznam míst, kde si mohou elektrokolo půjčit a kde je možné elektrokolo dobít. Díky skoro šedesáti dobíjecím místům se turista nemusí obávat, že mu na výletě dojde „šťáva“. Většina z nich je bez poplatku a cyklista tak může využít čas i k dobití svých baterek například návštěvnou restaurace nebo prohlídkou místních atraktivit,“ uvádí ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu, Petr Soukup.

Jihočeský kraj rozpoznal potenciál tohoto způsobu doprav, který spojuje moderní technologie s láskou k přírodě a aktivně podporuje rozvoj cyklistické infrastruktury. Rozšiřování sítě cyklistických tras vytváří prostor pro bezpečný a pohodlný pohyb na elektrokolech. To zároveň podněcuje cestovní ruch a umožňuje návštěvníkům objevovat krásy regionu z nové perspektivy.

Jihočeská krajina disponuje ideálním terénem pro nadšence i méně zdatné cyklisty a nabízí více než 100 tipů na cyklovýlet pro všechny skupiny návštěvníků. Nechte se strhnout tímto trendem i vy a objevte krásy jižních Čech na vlastním elektrokolovém dobrodružství.

Zdroj: TZ Jccr.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.08.2023 13:55




0 +
 

Hlavní zprávy